4 december 2018

Nyfiken på: Fandom

Handling
Tänk om du kunde vara Katniss i Hungerspelen - på riktigt? Coolt, va? Fast sedan kommer du på att du ju inte kan skjuta med pil och båge eller klättra i träd som hon, och inte har hennes överlevnadskunskaper ...

För Violet och hennes kompisar är det inte Hungerspelen utan boken och filmen Galgdansen som gäller. De skriver fanfiction och håller på med cosplay, och under en fandomträff på Comic Con händer det ofattbara - Violet och hennes vänner transporteras till  Galgdansen på riktigt. Fem minuter senare har de orsakat hjältinnans död. Det blir upp till Violet att ta hennes plats, spela huvudrollen, förälska sig i hjälten och ta sig levande tillbaka till sin värld. Men berättelser har en tendens att få ett eget liv.


Varför jag vill läsa den
Jag är en ganska så nördig person och jag fastnar lätt för vissa böcker, karaktärer och serier. Här tilltalar verkligen handlingen mig och av beskrivningen får jag också lite känslor av Caraval. Sedan gillar jag också omslaget och titeln.

2 kommentarer:

  1. Jag läste en del av denna men sen blev den stående. Så ja, den har fått en permanent plats i badrummet ifall att jag kanske en dag vill läsa den när jag ligger i badet. Men nej, jag blev besviken, kanske ändras det om jag kommer längre in i boken. Caraval var mycket bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tråkigt att bli besviken. Jag ska ge den en chans.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...