16 november 2016

Film: Jakten på den försvunna skatten


Handling (från IMDb)
The year is 1936. An archeology professor named Indiana Jones is venturing in the jungles of South America searching for a golden statue. Unfortunately, he sets off a deadly trap but miraculously escapes. Then, Jones hears from a museum curator named Marcus Brody about a biblical artifact called The Ark of the Covenant, which can hold the key to humanly existence. Jones has to venture to vast places such as Nepal and Egypt to find this artifact. However, he will have to fight his enemy Rene Belloq and a band of Nazis in order to reach it.

Filmen är 115 minuter lång och regisserad av Steven Spielberg. I huvudrollerna ses bland annat Harrison Ford, Karen Allen och Paul Freeman. Filmen hade premiär 1981.

Jag såg filmen 28 oktober.

Mina tankar
Har faktiskt aldrig sett en Indiana Jones-film och måste säga att jag tyckte den var rätt bra, i alla fall mycket bättre än vad jag trodde och jag förstår varför dessa filmer anses vara klassiska. Med tanke på att filmen är från 1981, så har den också hållit väldigt bra, även fast man märker att specialeffekterna inte direkt är moderna.

Vissa scener tycker jag är rätt obehagliga att se på, men det beror nog mest på att jag inte är något större fan av ormar och det förekommer en hel del sådana.

När det blir mycket action är det lätt hänt att jag tappar intresset och börjar titta på klockan, men i och med att det finns en lite humor i dessa scener så är det mycket roligare att se.

Tycker själva handlingen är intressant och jag blir inte heller direkt uttråkad under filmen, vilket alltid är ett bra betyg. Sen är jag ju också svag för historiska filmer och det är spännande med en arkeolog som har huvudrollen, även om han har lite vibbar av James Bond.

Tyvärr hamnar Marion i skymundan och blir mest bara räddad hela tiden, men jag gillade henne som karaktär. Hon var modig, rätt kaxig och klarade sig ändå själv, men jag hade gärna sett mer av henne.

Vet inte hur mycket mer jag ska säga om Jakten på den försvunna skatten annat än att jag tyckte den var rätt bra och rolig att se på.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar nog alla Indiana Jones filmerna, alla kanske inte är super bra - men jag gillar dem ändå på något sätt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska se de andra filmerna sen, blev positivt överraskad av en natt! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...