24 november 2016

Film: Ocean's Eleven

Place your betsHandling (från IMDb)
Danny Ocean wants to score the biggest heist in history. He combines an eleven member team, including Frank Catton, Rusty Ryan and Linus Caldwell. Their target? The Bellagio, the Mirage and the MGM Grand. All casinos owned by Terry Benedict. It's not going to be easy, as they plan to get in secretly and out with $150 million. 

Filmen är 117 minuter lång och regisserad av Steven Soderbergh. I huvudrollerna ses bland annat George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon och Julia Roberts. Filmen hade premiär 2001.

Jag såg filmen 18 november.

Mina tankar 
Jag har ett tag varit sugen på att se en film, där det förekommer en kupp av något slag. Jag hade hört talas om dessa filmer tidigare och äntligen tog jag chansen att se den. Visst märks det att den börjar ha 15 år på nacken, men det är fortfarande en bra och spännande film!

Ocean's Eleven är en spännande och underhållande film. Gillar speciellt de mer komiska inslagen och hur man får se hur de genomför rånet på ett riktigt smart sätt. Sen måste jag säga att musiken som spelade i filmen verkligen bidrog till stämningen.

Det är en bra blandning av karaktärer, man har de smarta (Pitt och Clooney) som är hjärnorna bakom kuppen och så har man alla de andra som ska utföra arbetet. Min favorit av dessa är nog Saul, pensionären som ger sig in i det hela och bidrar till en hel del komik.

Den är rätt förutsägbar, man vet egentligen hur det kommer sluta redan från början, men det är vägen dit som är intressant.

Överlag så tycker jag skådespelarna gör ett bra jobb och det är  många kända skådespelare med, men bara en av dessa är en kvinna. Det kan jag tycka är lite tråkigt, men jag får glädja mig åt att det kommer komma en reboot 2018 med kvinnor i huvudrollerna.

Allt som allt är Ocean's Eleven en underhållande film, men som kanske inte kommer lämna något större intryck på mig. Är dock väldigt sugen på att se uppföljarna, om de följer samma stil.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...