8 februari 2020

Czentes omega

Titel: Czentes omega
Originalets titel: -
Författare: Anna Jakobsson Lund
Översättare: -
Serie: Intergalaktiska akademin #1 
Antal sidor: 427
Utgivningsår: 2019
Förlag: Annorlunda förlag
Utläst: 16/1

Handling
Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan?

På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv.
Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de har gjort allt för att glömma.


Tankar om titel och omslag
Har inte så mycket att säga om titeln faktiskt. Men omslaget! Så himla coolt och snyggt. Älskar färgerna på omslaget och alla detaljer som gör att det ser ut som rymden.

Mina tankar om boken
Förra året läste jag tillsammans med Camilla trilogin om Systemet och jag blev så överraskad och genuint glad över hur bra det var. Att jag läser en hel serie inom ett år hör heller inte till vanligheterna, vilket kanske också säger något om vad jag tycker om hennes böcker.

Anna Jakobsson Lund har snabbt blivit en favorit hos mig och jag längtar riktigt till att läsa hennes andra böcker. Det är något med böckerna, sättet som de är skrivna på och världarna som känns så unika och nyskapande. Jag njuter verkligen av att läsa hennes böcker.

För egen del känns Czentes omega nästan som en helt ny genre och att den dessutom är skriven av en svensk författare är ännu bättre. Man skulle kunna jämföra med The Illuminae files, men detta skiljer sig från de böckerna väldigt mycket.

För det första får vi komma in en helt ny värld som jag aldrig har stött på tidigare. Det är planeter, maskhål och akademier. Karaktärerna känns så himla coola, det finns både människor men också helt nya typer av aliens.

Något som jag gillade med de tidigare böckerna jag läste var framförallt relationerna mellan karaktärerna och sättet som vänskapen gestaltas. Jag fortsätter att tycka lika bra om det i Czentes omega.

Det tar ett tag innan handlingen kommer igång, men mot slutet är det riktigt spännande och jag är så nyfiken på att se hur det hela kommer att utveckla sig.

3 bra saker med boken: världen, unika karaktärer och spännande

Betyg: 4/5


2 kommentarer:

  1. Jag måste nog se till att läsa mer av Anna Jakobsson Lund. Jag har bara läst Equilibrium, den gillade jag mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den boken har jag inte läst av henne, men vill såklart göra det!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...