19 februari 2020

Tv-serie: En enkel resa till Korfu säsong 4

Handling
Om familjen Durrell som emigrerat från 1930-talets gråa England till ett nytt liv i det soliga Grekland.

Den fjärde och avslutande säsongen har 6 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Keeley Hawes, Daisy Waterstone och Josh O'Connor.

Jag såg klart säsongen 26 januari.

Mina tankar
Jag har sett de tidigare tre säsongerna men stor behållning, framförallt har den grekiska miljön lockat mig.

Det här var alltså den sista säsongen och efter att  ha sett de 6 avsnitten kan jag inte låta bli att jag känner mig lite frustrerad. Det kändes som att slutet blev så snöpligt för jag hade gärna sett mer om familjen och deras äventyr på Korfu.

Louisa och alla barnen är uppenbarligen en speciell familj och relationerna emellan de är också ganska speciella. Jag gillar ändå värmen som finns mellan de, även om de såklart kan retas och vara rätt så elaka med varandra.

"Barnen" eller ungdomarna känns ganska utspridda då äldste sonen är på ett ställa och dottern är i England. Det gör det hela lite spretigt.

Serien har alltid varit relativt lättsam, men i de här avsnitten finns ett mörker närvarande osm inte funnits där tidigare. Detta har framförallt att göra med att säsongen utspelar sig alldeles för starten av andra världskriget.

Jag är ändå nöjd med hur serien slutade, men jag kan inte låta bli att jag känner mig lite lurad. Jag hade velat veta mer om hur det gick för familjen och alla andra karaktärer som de träffade i Grekland.

En enkel resa till Korfu säsong 1
En enkel resa till Korfu säsong 2
En enkel resa till Korfu säsong 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...