12 februari 2020

Film: En del av mitt hjärta

Handling
Musikal som bygger på Tomas Ledins låtar. I centrum står 35-åriga Isabella, en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till barndomsstaden för att fira sin pappas 60-årsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Hennes självförtroende kommer av sig när hon inser att hennes stora tonårscrush Simon ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly, och att hon inte ens är bjuden på bröllopet.

Filmen är 118 minuter lång och regisserad av Edward af Sillén. I huvudrollerna ses bland annat Malin Åkerman, Jonas Karlsson och Shima Niavarani. Filmen hade premiär 25 december 2019.

Jag såg filmen 23 januari.

Mina tankar
Det var lite av en slump att jag bestämde mig för att se denna film. Första gången jag hörde talas om den var i Skavlan och då blev jag ändå lite nyfiken på den. När jag senare såg att den skulle gå på bio på den ort där jag gör min praktik bestämde jag mig för att se den.

Jag måste säga att för att vara en svensk film är det riktigt bra. Ännu bättre om man beaktar att det är en musikal. Jag tycker om musikalnumren, de är väldigt showiga och snyggt gjorda. Och musiken är också ganska härlig.

Skådespelarna tycker jag också om. Jag hade inte fattat vilka som var med i den riktigt så jag blev lite förvånad över att både se Jonas Karlsson och Per Andersson i roller. Den största överraskningen för mig var nog Shima Navarani och den karaktär hon spelade.

Filmen passar nog egentligen allra bäst att se på sommaren tycker jag. Den är riktigt mysig och charmig, även om slutet känns väldigt självklart så är det ju vägen dit som är intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...