28 februari 2020

Helgfråga v. 9: Perfekt boklängd & bokgenre att läsa när man är sjuk


Detta har varit en kall, men väldigt vacker dag. Har strosat runt på marknaden i stan idag vilket var trevligt, men det är skönt att få varva ned också.

Nu har jag snart tänkt sätta mig ner och se finalen i På spåret men först tänkte jag svara på Helgfrågan, som Mia anordnar.

Vad är den perfekta längden på en bok?

Jag har egentligen inget problem att läsa böcker oavsett vilken storlek boken här, men jag kan inte hjälpa att jag tycker att en bok omkring 300 sidor känns väldigt lagom på något sätt.

Jag kan tycka det är skönt att ibland läsa kortare böcker, men samtidigt tycker jag ju också om att läsa böcker som anses vara tegelstenar.

Bonusfråga: När du är sjuk, vilken genre passar dig bäst då?

När jag är sjuk är det väldigt sällan jag orkar läsa, brukar mest bli att sova och titta på Netflix då. Men om jag läser så vill jag ha lite mer "lätt" litteratur där man kanske  inte behöver tänka så mycket utan bara kan slappna av. Så genremässigt skulle det nog bli någon form av feelgood eller möjligtvis young adult men lite mer riktat mot romance-contemporary-hållet.

6 kommentarer:

 1. Det kan vara skönt att lägga in en riktigt kort bok mellan "tjockisarna".

  SvaraRadera
 2. Jag tittade förstås också på finalen i På spåret!

  SvaraRadera
 3. Läser alltmer sällan supertjocka böcker, finns säkert fler anledningar till det. Men är det något jag hemskt gärna vill läsa spelar förstås inte sidantalet någon roll.

  SvaraRadera
 4. 300 sidor är riktigt bra.

  SvaraRadera
 5. Tegelstenar läser jag väldigt sällan numera

  SvaraRadera
 6. Ja runt 300 sidor är för det mesta lagom. Tegelstenar har en tendens att bli utdragna, men det finns förstås de som är bra.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...