6 februari 2020

Tv-serie: Once Upon a Time säsong 3

Handling
For Emma Swan, life has been anything but a happy ending. But when she's reunited with Henry - the son she gave up for adoption ten years ago - on the night of her 28th birthday, everything changes. The now 10-year-old Henry is in desperate need of Emma's help because he believes from reading a book of fairy-tales that she's the daughter of Snow White and Prince Charming - who sent her away from the Enchanted Forest to be protected from a curse that was enacted by the Evil Queen. Emma initially refuses to believe a word of Henry's story but soon finds that his hometown of Storybrooke, Maine is more than it seems. Because it's in Storybrooke that all of the classic characters we know are frozen in time with no memories of their former selves - except for the Evil Queen, who is Storybrooke's mayor and Henry's adoptive mother Regina Mills. Now, as the epic "Final Battle" for the future of both worlds approaches, Emma will have to accept her destiny and uncover the mystery behind a place where fairy-tales are to be believed.

Den tredje säsongen har 22 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin och Lana Parilla.

Jag såg klart säsongen 11 januari.

Mina tankar
Detta är kanske inte den bästa serie som någonsin gjorts, men jag kan inte hjälpa att tycka att den är ganska så underhållande.

Något som jag gillar är hur serien lyckas sätta sin egen prägel på de klassiska sagokaraktärerna. Snövit är inte bara en vacker prinsessa och Kapten Krok är inte bara ond. Det blir som en förväntan i att se hur sagans karaktärer kommer att se ut i OUAT och vad de kommer att göra.

Nu börjar man dessutom ha sett så pass långt att det är svårt att gå in på detaljer över vad som händer. Denna serie vinner också på att man inte vet så mycket av vad som kommer hända.

Den här säsongen är tydligt indelad i två delar. Dels en del som handlar mycket om Peter Pan och Landet Ingenstans och så den andra delen av den säsongen som har mer med Trollkarlen från Oz att göra. Vad som är tydligt är att det finns massor av referenser till de klassiska sagorna, men genomförandet är helt annorlunda.

I början var jag rädd att hela Landet Ingenstans-historien skulle bli för utdragen, men jag kan inte påstå att jag tycker så. Visst, de spenderar ganska mycket tid där men det de gör och utsätts för för också handlingen vidare på oväntade stigar.

Mycket hinner också hända mellan alla relationer, oavsett om det kärleksrelationer, vänskap eller fienderelationer.

I den här säsongen tycker jag utvecklingen utöver Emma främst har handlat om Regina som är en karaktär jag börjat tycka allt bättre om. Samma sak kan säga om Kapten Krok och den resa som han gör.

Nu blir det ett uppehåll innan jag tänker se nästa säsong, men mitt intresse för serien lever kvar.

Hur säsongen slutar
Hook och Emma lyckas reda tillbaka till sin tid igen och allt är för det mesta som förut. De har med sig en passagerare och det är Marion, Robin Hoods fru som i den gamla tidslinjen dog. Robin är nu tillsammans med Regina. Regina blir upprörd när Marion dyker upp igen och beskyller Emma för det hela. David och Mary Margaret har en namnceremoni för deras nyfödde son som alltså är Emmas bror. Hook och Emma erkänner till slut sina känslor för varandra. Gold och Belle gifter sig, och Gold har dolken som gör honom till Rumpelstiltskin i säkert förvar för att ingen ska kunna kontrollera honom och ljuger därmed för Bella då hon tror att hon har den äkta dolken. Genom tidsportalen kommer också Elsa från Frost. 

Once Upon a Time säsong 1
Once Upon a Time säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...