9 april 2020

Alice i Underlandet & Alice i Spegellandet

Titel: Alice i Underlandet & Alice i Spegellandet
Originalets titel: Alice in Wonderland / Through the Looking Glass, and What Alice Found There (1865, 1871)
Författare: Lewis Carroll 
Översättare: Harry Lundin
Serie: Alice's Adventures in Wonderland #1-2
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 1998
Förlag: Klassikerförlaget
Utläst: 14/3

Handling
När Alice sitter och har tråkigt dyker en kanin upp. Han plockar upp en klocka ur västfickan och säger: "Kära hjärtanes, jag kommer för sent". Kaninen skyndar vidare och försvinner i ett hål. Alice följer efter, snubblar och faller flera mil. Efter det är ingenting sig likt. Vad som helst kan hända i det fantastiska Underlandet. I Spegellandet upplever Alice minst lika underliga saker. I Spegellandet är allt bakvänt!

Tankar om titel och omslag
Omslaget till boken jag har läst är annorlunda än det på bilden, men kunde inte hittat rätt omslag på nätet och orkar inte heller ta en bild. Kan dock säga att jag gillar omslaget, måste vara en färglagd illustration. Väldigt mycket detaljer också.

Mina tankar om boken
Jag hade ju tänkt att 2020 skulle vara året då jag försökte läsa fler klassiker,men hittills har det gått lite trögt. Nu räknar jag ju också in barnboksklassiker till denna kategori. Detta är böcker som jag varit nyfiken på ganska länge så det var kul att äntligen få läsa den.

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga om boken. Det är verkligen skruvat och fantasifullt, men jag tycker inte att det finns så mycket logisk handling. Men jag läser och blir mest förundrad över fantasin som finns och jag kan tänka mig att den är ganska spännande för yngre läsare.

Sedan är det också kul med illustrationerna, boken jag läste hade originalillustrationer. Jag märker också att jag känner igen en del saker i boken, men det kan bero på att jag läst andra böcker som refererar till denna klassiker.

Allt som allt är jag glad att jag läste den, men den är inte någon ny favorit. Men jag tyckte ändå om att läsa den på något sätt, fast det var väldigt mycket nonsens.

3 bra saker med boken: illustrationer, lättläst, fantasifullt

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...