12 april 2020

Min bokresa # 85 - Påsktagg

Camillas bokresa den här veckan består av en boktagg som passar extra bra i dessa tider!

1. Kaninen - En bok du önskar skulle föröka sig (få uppföljare)
Många av de böcker jag läser ingår ju redan i serier så tänkte försöka komma på en standalone. Jag hade nog gärna sett en uppföljare till Små störa lögner av Liane Moriarty.

2. Ägg - En bok som överraskade mig

Rismodern av Rani Manicka. Känns som jag tjatar om den nu, men jag hade inte förväntat mig att den skulle vara så bra. Sen gick jag in i den med noll förväntningar.

3. Jakt - En bok som var svår att få tag på
De allra flesta böcker brukar gå bra att få tag i, jag brukar ju låna mycket böcker och mitt bibliotek är riktigt bra att köpa in eller på annat sätt få tag på de böcker man vill läsa. Den som kanske var lite klurig att få tag i var Doktor Moreaus ö av HG Wells, men det var absolut inga problem.

4. Lamm - En barnbok som du fortfarande gillar

Känns som att detta förutsätter barnböcker som man själv läste när man var liten. Klart, Astrid Lindgren funkar ju alltid. 

5. Vår - En bok vars omslag får dig att tänka på vår


6. Jesus - En religiös eller andlig bok som du älskar
Detta var en svår fråga, vet inte om jag älskar någon religiös/andlig bok. I så fall skulle det klassiska väl vara Bibeln. Men en fantasy som tar upp en hel del religionsfrågor är Mistbornböckerna av Brandon Sanderson.

7. Stiga upp från de döda - En bok från en bortgången författare

Här skulle jag ju kunna välja någon klassiker, men jag väljer Guernseys litteratur- och potatisskalpajssällskap av Mary Ann Schaffer istället.

8. Korgar - En bok från din kundkorg eller önskelista

Har lyssnat en del på engelska podcasts om böcker och fått väldigt många nya tips. Till exempel The bookish life of Nina Hill av Abbi Waxman.

9. Godis - En bok som är söt

Finns väldigt många söta och fina feelgoodböcker. En bok som hade en bra blandning för det är inte "gott" när det blir alltför sött var Bokhanden på Riverside Drive av Frida Skybäck.

1 kommentar:

  1. Guernseys litteratur- och potatisskalpajssällskap är så bra :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...