22 april 2020

Tv-serie: Tretton skäl varför säsong 1

Handling
Thirteen Reasons Why, based on the best-selling books by Jay Asher, follows teenager Clay Jensen (Dylan Minnette) as he returns home from school to find a mysterious box with his name on it lying on his porch. Inside he discovers a group of cassette tapes recorded by Hannah Baker (Katherine Langford) -his classmate and crush-who tragically committed suicide two weeks earlier. On tape, Hannah unfolds an emotional audio diary, detailing the thirteen reasons why she decided to end her life.

Den första säsongen har 13 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Dylan Minnette, Katherine Langford och Christian Navarro.

Serien är baserad på boken med samma namn.

Jag såg klart säsongen 30 mars.

Mina tankar
Detta är en serie som definitivt berör den som tittar. Det är en speciell känsla att börja se en serie där man redan från början vet hur allt kommer att sluta.

Då jag hade läst boken hade jag vissa huvuddrag klara sedan innan, men serien följer inte bokens slaviskt. Det är mer som att de viktigaste händelserna och karaktärerna är hämtade från boken och sedan får man mycket mer detaljer i filmatiseringen.

Det tog ett tag för mig att fastna ordentligt för serien, startsträckan var lång. Först satt jag mycket och grubblade på vad som var annorlunda jämfört med boken men när jag släppte det gick det lättare.

Att man får mer detaljer och en djupare story är till fördel. Jag tycker det är intressant att man inte bara för följa Hanna och Clay utan man får även följa Hannahs föräldrar och det berör en verkligen. Sedan tycker jag också det är intressant att man får följa händelserna efter det att Hannah dött.

Jag vill ju som undvika att spoila något om vad som händer, men det är starka scener och vissa är nästan jobbiga att se. Men det beror nog mycket på att man vet vad som kommer att hända och att man som tittare inte kan göra något för att stoppa det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...