14 januari 2020

En bok - olika omslag

Ytterligare dags att visa upp ännu en bok som har fått en del olika omslag.

Den här gången tänkte jag visa upp omslaget till Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Här ska också erkännas att jag inte är så förtjust i böckerna som många andra.

Ett av de italienska omslagen

Svenskt omslag

Holländskt omslag

Spanskt omslag

Som ni kanske märker hade jag inte med de engelska omslaget, men jag ville visa upp några som jag tyckte var lite annorlunda. 

Vad jag kanske är mest förvånad över är hur olika alla omslagen är. 

Det italienska tycker jag ändå är ganska fint tecknad, det har barnen som visar att det handlar om deras unga år.

Det svenska omslaget tycker jag är tråkigt och intetsägande. Sen gillar jag inte den tecknade stilen, den tilltalar i alla fall inte mig.

Jag tycker Hollands omslag är annorlunda, men jag gillar det ändå. Framförallt tänker jag på tv-serien och den miljö som boken utspelar sig i där det är just trånga kvarter. 

Det spanska omslaget känns ju enkelt och lite mystiskt på något vis. Det jag kanske inte riktigt förstår är varför romanens namn står med rosa bokstäver medan resten är svarta. 

Jag har svårt att välja ut en favorit, jag gillar både det italienska och det spanska fast de är ganska olika varandra. Det italienska är betydligt ljusare och gladare på något vis så jag får nog ändå välja ut den. 

Vad tycker ni om de olika omslagen?
2 kommentarer:

  1. Jag gillar också det italienska och spanska. Men gillade egentligen inte boken, så orkade inte ens ge mig på tvserien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det, men jag tycker ändå att tv-serien är bättre på ett vis för då får man bara händelserna och inte så mycket annat.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...