14 januari 2020

En bok - olika omslag

Ytterligare dags att visa upp ännu en bok som har fått en del olika omslag.

Den här gången tänkte jag visa upp omslaget till Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Här ska också erkännas att jag inte är så förtjust i böckerna som många andra.

Ett av de italienska omslagen

Svenskt omslag

Holländskt omslag

Spanskt omslag

Som ni kanske märker hade jag inte med de engelska omslaget, men jag ville visa upp några som jag tyckte var lite annorlunda. 

Vad jag kanske är mest förvånad över är hur olika alla omslagen är. 

Det italienska tycker jag ändå är ganska fint tecknad, det har barnen som visar att det handlar om deras unga år.

Det svenska omslaget tycker jag är tråkigt och intetsägande. Sen gillar jag inte den tecknade stilen, den tilltalar i alla fall inte mig.

Jag tycker Hollands omslag är annorlunda, men jag gillar det ändå. Framförallt tänker jag på tv-serien och den miljö som boken utspelar sig i där det är just trånga kvarter. 

Det spanska omslaget känns ju enkelt och lite mystiskt på något vis. Det jag kanske inte riktigt förstår är varför romanens namn står med rosa bokstäver medan resten är svarta. 

Jag har svårt att välja ut en favorit, jag gillar både det italienska och det spanska fast de är ganska olika varandra. Det italienska är betydligt ljusare och gladare på något vis så jag får nog ändå välja ut den. 

Vad tycker ni om de olika omslagen?
3 kommentarer:

 1. Jag gillar också det italienska och spanska. Men gillade egentligen inte boken, så orkade inte ens ge mig på tvserien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det, men jag tycker ändå att tv-serien är bättre på ett vis för då får man bara händelserna och inte så mycket annat.

   Radera
 2. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, Lider du av potensproblem, erektionsproblem, tittare som läser mitt inlägg som behöver någon hjälp angående livsutmaningar bör kontakta PROFET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +37258031247
  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...