9 januari 2020

Film: The Woman in Black

Handling
In London, solicitor Arthur Kipps still grieves over the death of his beloved wife Stella on the delivery of their son Joseph four years before. His employer gives him a last chance to keep his job, and he is assigned to travel to the remote village of Crythin Gifford to examine the documentation of the Eel Marsh House that belonged to the recently deceased Mrs. Drablow. Arthur befriends Daily on the train and the man offers a ride to him to the Gifford Arms inn. Arthur has a cold reception and the owner of the inn tells that he did not receive the request of reservation and there is no available room. The next morning, Arthur meets solicitor Jerome who advises him to return to London. However, Arthur goes to the isolated manor and soon he finds that Eel Marsh House is haunted by the vengeful ghost of a woman dressed in black.

Filmen är 95 minuter lång och regisserad av James Watkins. I huvudrollerna ses bland annat Daniel Radcliffe och Ciarán Hinds. Filmen hade svensk premiär 27 april 2012.

Filmen är baserad på boken med samma namn.

Jag såg filmen 21 december.

Mina tankar
Skräckfilmer är inte något som jag ser ofta, men det sker ibland undantag. Nu skulle jag kanske inte beskriva detta som en typisk skräckfilm, men det kan lika gärna bero på att jag redan läst boken och visste ungefär vad som skulle hända.

Jag tycker filmatiseringen följer boken ganska så bra, Det jag framförallt gillar är miljön och att den känns ganska trogen den tid den utspelar sig i. Både naturmiljöerna och de inne i huset är väldigt stämningsfulla.

Det är lite ovanligt att se Daniel Radcliffe i en helt annan roll, men jag tycker han gör det riktigt bra då han har många scener själv.

The Woman in Black är inte heller speciellt lång, vilket jag kan tycka är nog så bra. Det är alldeles nog för att berätta denna historia och utan att det för den skulle bli långdraget.

Själva historien är väl något mer av en spökhistoria, men med några skräckelement. Slutet tycker jag är bra, samtidigt som den som filmen i övrigt också är ganska tragisk.

1 kommentar:

 1. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, Lider du av potensproblem, erektionsproblem, tittare som läser mitt inlägg som behöver någon hjälp angående livsutmaningar bör kontakta PROFET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +37258031247
  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...