21 januari 2020

Tisdagstrion v.4: Öar

Den här veckan tänkte jag hoppa på Ugglan och bokens Tisdagstrio som går ut på att lista en trio böcker på ett givet tema. Den här gången är temat öar.

Jag funderade en del på det här temat för det finns ju många länder som är öar. Men till slut valde jag ut dessa tre böcker som utspelar sig på isolerade öar. Titlarna är länkade till recensionen.

Först ut har vi Dr Moreaus ö av H.G Wells. Anledningen till att jag valde att läsa den var tv-serien Orphan Black där boken spelar en viktig roll. Jag blev väldigt positivt överraskad av denna klassiker - dels var den lättläst och den mörka stämningen i boken.

Den andra boken är också en klassiker, Och så var de bara en av Agatha Christie. Jag gillar hennes mysteriet och denna är inget undantag. Det är något speciellt med böcker som utspelar sig på en plats där människorna är helt avskurna från resten av världen.

Den sista boken får bli Guerneys litteratur- och potatisskalpajssällskap av Mary Ann Schaffer. Den är skriven som en brevroman och utspelar sig under efterkrigstiden.

22 kommentarer:

 1. Christies och Schaffers böcker har jag läst och gillat. Wells vill jag läsa!

  SvaraRadera
 2. Och så var det bara en är en av mina favoritböcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är högt upp på min lista också :)

   Radera
 3. Guerneys litteratur- och potatisskalpajssällskap har jag tänkt läsa. Någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du får försöka passa in den någon gång :)

   Radera
 4. Har inte läst någon av böckerna. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 5. Dr Moreaus ö är den enda jag inte läst. Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Jag har läst Christies bok och även sett den som film. Riktigt bra! Jag tyckte filmen var bättre än boken, vilket inte alltid är fallet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast brukar man ju tycka bättre om boken, men det finns en några undantag.

   Radera
 7. 2 och 3 hade jag läst - bra bägge två, på olika sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är riktigt bra, det håller jag med om.

   Radera
 8. Svar
  1. Ja, det var den första bok jag tänkte på fast det är ju inte så länge sedan jag läste den.

   Radera
 9. H.G Wells bok verkar intressant - den hade jag inte ens hört talas om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är nog kanske inte så känd, men den är riktigt läsvärd!

   Radera
 10. Har inte läst något av Christie men får allt ta och göra det :)

  SvaraRadera
 11. Inte läst någon av dina, men jag är sugen på Guerneys paj- och litteratursällskap :)

  SvaraRadera
 12. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, Lider du av potensproblem, erektionsproblem, tittare som läser mitt inlägg som behöver någon hjälp angående livsutmaningar bör kontakta PROFET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +37258031247
  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...