15 januari 2020

Tv-serie: Home for Christmas - Hjem til jul säsong 1

Handling
Alla andra har hittat den rätte och är redo att tackla familjemiddagarna över jul. Alla förutom Johanne. Så för att undvika alla påträngade frågor om hennes kärleksliv sätter Johanne en plan i verket för att hitta den perfekte pojkvännen att ta med sig hem till jul.

Säsongen har 6 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug och Felix Sandman.

Jag såg klart säsongen 23 december.

Mina tankar
Jag hittade denna serie när jag bläddrade runt på Netflix och var sugen på att se något med julstämning. Dock blev jag lite förvirrad i början när serien var dubbad till engelska, men som tur var gick det att ändra så det blev rätt.

Jag måste säga att utvecklingen av serien förvånade mig  något. Jag trodde det skulle vara en lättsam "rom-kom" och till viss del är det väl det men den är inte lika glättig och amerikansk som man kanske är van att se i filmer.

Den är underhållande och Johannes jakt på kärleken är underhållande och det uppstår en hel del pinsamma situationer. Men den handlar om så mycket mer, framförallt om hennes familj och föräldrar.

Jag tycker det var kul också att Johanne är en sjuksköterska och att man även får en liten inblick i hennes arbete, arbetsvillkor och patienter. Den danska gamla tanten är helt klart min favorit.

Då jag studerar statsvetenskap och framförallt vårdens organisation blev jag extra förvånad och glad över att det finns en scen som tar upp de organisationsproblem som vården dras med. Har aldrig hört New Public management nämnas i en komediserie förut på det sättet!

Man får såklart lite julfeeling också, det är vinter och mycket snö. Sen drivs det också med den norska traditionen(?) med skidturer och allt vad det innebär och jag hade väldigt roligt åt det hela.

Home för Christmas var för mig en väldigt trevlig överraskning, men det kan också bero på att jag hade noll förväntningar också.

Slutet lyckas vara fint, lite sorgligt, underhållande och väldigt oväntat. Det gör också att jag gärna vill veta mer då det slutar med en cliffhanger.

3 kommentarer:

 1. Den påminner lite om den boken jag läste i December. Jag kommer hem till jul. Ska spana in den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste också den boken i december och jag tyckte det fanns en del likheter :)

   Radera
 2. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, Lider du av potensproblem, erektionsproblem, tittare som läser mitt inlägg som behöver någon hjälp angående livsutmaningar bör kontakta PROFET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +37258031247
  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...