24 januari 2020

Helgfrågan v.4: Böcker och film


Denna vecka har min praktik börjat så det har varit många nya intryck den här veckan. Veckorna framöver är jag "ledig" fredagar för egna studier, men jag tänkte göra en liten paus och svara på Mias helgfråga. 

Många böcker blir idag filmatiserade, vilka böcker skulle du önska blev film/tv-serie?
Jag tycker det hela tiden kommer ut nya filmatiseringar av böcker man läst eller vill läsa. Ibland läser man också böcker där jag åtminstone har tänkt att den skulle passa perfekt i ett annat format. 

Av de böcker som jag kan komma på så här på rak arm är det t.ex. Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri. Tror den skulle kunna bli riktigt mysig som julfilm. (Om ni vill ha en tv-serie som påminner lite om den boken tipsar jag om Hjem til jul).

Sen hade jag gärna sett en del deckarserier som film eller tv-serie såsom Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway eller Carin Gerhardsens deckare.

När det gäller populära Young Adult-böcker finns det en hel drös som jag skulle önska blev film, exempelvis Caraval, Rör mig inte, och Tårar i havet.

Bonusfråga: Några böcker blir film 2020, är det någon du tänkt se?
Jag har inte superkoll på böcker som blir filmatiserade och många gånger faller det på att jag inte läst boken. 

Men har ju hört mycket bra om Unga kvinnor - filmen, men där måste jag ju läsa boken först. Samma sak även med Liane Moriartys bok som håller på att bli tv-serie.

Sedan kommer det väl dyka upp en hel del andra filmer också under årets gång. 

20 kommentarer:

 1. Jag älskade Hjem till jul, och har tänkt läsa Jag kommer hem till jul. Nu blev jag ännu mer sugen!

  SvaraRadera
 2. Elly Griffihts böcker vore kul om de blev serie eller något

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har alltid tänkt att det kunde passa som serie.

   Radera
 3. Unga kvinnor ja, den verkar vara bra. Elly Griffith har jag inte läst något av men ibland kan serier få mig intresserad att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kan det ju också vara att man upptäcker böckerna senare

   Radera
 4. Elly Griffith har jag bara läst en bok av men tror de skulle kunna passa. Då skulle jag nog se, och spara in lite lästid!

  SvaraRadera
 5. Unga kvinnor vill jag se, liksom den nya filmatiseringen av Emma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns mycket förhoppningsvis bra filmer att se fram emot.

   Radera
 6. Ja, en deckarserie med Ruth Galloway, det kunde ju bli hur bra som helst.

  SvaraRadera
 7. Unga kvinnor vill jag absolut se.

  SvaraRadera
 8. Ja! Elly Griffiths böcker som tv-serie (BBC) vore väl kanon. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som det skulle passa väldigt bra

   Radera
 9. Ja, Tårar i havet skulle ju bli en underbar film!!

  SvaraRadera
 10. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, Lider du av potensproblem, erektionsproblem, tittare som läser mitt inlägg som behöver någon hjälp angående livsutmaningar bör kontakta PROFET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +37258031247
  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera
 11. Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande staveform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...