25 januari 2020

Dolt i mörker

Titel: Dolt i mörker
Originalets titel: The Chalk Pit (2017)
Författare: Elly Griffiths
Översättare: Carla Wiberg
Serie: Ruth Galloway #9
Antal sidor: 309
Utgivningsår: 2017
Förlag: Forum
Utläst: 28/12

Handling
I en gammal kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks nyligen ha kokats och grävts ner. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord, och efter att en ung kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa.

Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. När frun till Nelsons kollega Clough också försvinner ställs utredningen på sin spets. Ruth och Nelson måste jobba tillsammans för att avslöja de mörka hemligheter som döljer sig i underjorden, innan det är för sent.


Tankar om titel och omslag
Har inte så mycket att säga om vare sig titel eller omslag. Omslaget känns ju ganska mörkt och olycksbådande.

Mina tankar om boken
Böckerna om Ruth Galloway är för mig en perfekt mysdeckare. Speciellt när man lärt känna karaktärerna så väl så att de känns igen och man bara kan luta sig tillbaka och få ett bra mysterium serverat.

Jag läste denna som e-bok, vilket kändes lite ovanligt. Men det var inga problem alls att hänga med. Sen tycker jag det är kul när "gamla" karaktärer från tidigare böcker återkommer i någon form vilket ju ofta sker i Griffiths böcker.

Det tar ett tag innan mysterierna och brotten kommer igång, men när det väl gör det så blir det riktigt spännande och intressant Idén med underjordiska samhällen är fascinerande. Brotten berör mig ovanligt mycket, men det beror kanske på att de som som blir offer är extra utsatta.

Jag tycker det händer relativt mycket i framförallt Ruths privatliv och mot slutet var det verkligen hetsläsning för jag vill veta hur det skulle gå. Slutet på Dolt i mörker gör att jag vill läsa fortsättningen väldigt snart.

3 bra saker med boken: karaktärer, spännande och mysig

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Flickan under jorden
Janusstenen
Huset vid havets slut
Känslan av död
En orolig grav
De utstötta
De öde fälten
En kvinna i blått

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...