26 januari 2020

Min bokresa #74 - Att läsa om böcker

Nu har jag kommit in igen efter att ha varit ute och skottat en del snö och ska snart sätta mig och äta middag. Innan det tänkte jag vara med i Camillas bokresa som den här gången ställer sig frågan om vi brukar läsa om böcker och av vilka anledningar vi gör det. 

Jag läser om böcker väldigt sällan, men det händer. Då är det ofta av någon speciell anledning. Antingen var jag så ung att jag har glömt mycket och vill läsa om boken igen. Så var fallet med Annika Thor och hennes En ö i havet - böckerna. 

Markus Zusaks Boktjuven läste jag om för något år sedan när den var med i en readalong och samma sak är det nu med The Hobbit av J.R.R. Tolkien.

Det är nog det jag kan komma på. Vanligtvis brukar jag inte vara så pigg på att läsa om böcker och speciellt om man verkligen har tyckt om boken. Det är som att man är rädd att förstöra den där första, fantastiska läsupplevelsen. 

Jag läste en några klassiker när jag var yngre också och ibland skulle jag tycka det vore kul att läsa exempelvis Jane Austen på engelska och se vad man tycker om böcker då. Sedan kan ju den ålder man är i också påverka vad man tycker om boken. Min "boksmak" idag är kanske inte densamma som för tio år sedan. 

1 kommentar:

  1. Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande staveform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...