11 januari 2020

Skuggjägaren

Titel: Skuggjägaren
Originalets titel: -
Författare: Camilla Grebe
Översättare: -
Serie: Flickorna och mörkret
Antal sidor: 429
Utgivningsår: 2019
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 18/12

Handling
En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.
Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.


Tankar om titel och omslag
Har inte så mycket att säga om vare sig titel eller omslag. Omslaget tycker jag passar väl till  boken och det är väldigt stilrent.

Mina tankar om boken
Camilla Grebe var en av förra årets stora överraskningar för mig. Och hon fortsätter att imponera. De kriminalhistorier man får följa i hennes böcker är engagerande och tar upp några av de samhällsproblem som finns i dag.

Jag upplever det som att Skuggjägaren skiljer sig något i sitt upplägg jämfört med de andra böckerna av Grebe jag läst. För det första utspelar sig denna i tre tidsperioder och har också olika kvinnliga karaktärer man får följa. Men allt är lättläst och riktigt spännande. Jag hänger bara med och litar på att författaren ska ro det hela i hamn.

Den historiska miljön känns trovärdig och jag tycker det är riktigt intressant också att man kan få en inblick i hur polisen har utvecklats, både när det gäller arbetsmetoder man kanske framförallt hur kvinnor kom in i kåren och vilket motstånd som fanns och även finns idag.

Mordgåtorna är intressanta, men det är för mig inte den största behållningen. Det är framförallt att få ett kvinnligt perspektiv på brott och hur dessa kan lösas.

Nu ser jag såklart fram emot att fortsätta läsa mer av Grebe.

3 bra saker med boken: spännande, bra kvinnliga karaktärer, upplägget

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Älskaren från huvudkontoret
Husdjuret
Dvalan

1 kommentar:

 1. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdagen, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att han hade sex med sin kollega.
  Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
  Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, Lider du av potensproblem, erektionsproblem, tittare som läser mitt inlägg som behöver någon hjälp angående livsutmaningar bör kontakta PROFET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +37258031247
  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...