5 mars 2016

I sanningens namn

Titel: I sanningens namn
Originalets titel:-
Författare: Viveca Sten
Översättare:-
Serie: Morden i Sandhamn #8
Antal sidor: 490
Utgivningsår: 2015
Förlag: Forum  
Utläst: 27/2

Första meningen: "Barnen sov".

Handling
Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar.

Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.


Mina tankar
Jag har verkligen längtat efter att få läsa de senaste delen i den här serien och få träffa Nora och Tomas igen. Jag har läst alla böcker i den här serien och jag måste säga att Viveca Stens böcker bara blir bättre och bättre.

I sanningens namn är oerhört spännande och det var svårt att lägga ifrån sig boken, det var så lätt att bara läsa ett kapitel till. Tempot är rätt så snabbt i den här boken och det tycker jag om och det var ytterligare en av anledningarna till att jag inte kunde sluta läsa den.

Det som tas upp i den här boken är dels ett rättegångsdrama men också ett barn som försvinner. Just barn som far illa, kidnappas eller skadas på något sätt har jag svårt att läsa om och jag fick en liten klump i halsen när man läste om honom och framförallt de andra barnens och ungdomars beteende gentemot honom.

Jag tycker om Tomas och Nora och i den här boken tyckte jag om att läsa om Noras arbete, det var väldigt intressant. Redan från början kunde jag ju ana att Tomas fall och Noras arbete skulle kunna sammankopplas, men sättet det gjordes på var riktigt snyggt.

Hela boken var väldigt spännande, men jag tyckte att slutet kändes rätt så hastigt. När de väl fick fram vem som var den skyldiga så ruschades de sista kapitlen och jag hade inte haft något emot att få följa händelseförloppet på slutet lite längre.

I sanningens namn är en riktigt spännande och lättläst bladvändare.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I grunden utan skuld
I natt är du död
I stundens hetta
I farans riktning
I maktens skugga

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...