24 mars 2016

Unbreakable Kimmy Schmidt säsong 1

Handling
Från skaparna av 30 Rock (Tina Fey och Robert Carlock) kommer Unbreakable Kimmy Schmidt. Fri efter femton år i en hemlig domedagssekt, bestämmer sig Kimmy för att starta ett nytt liv i New York. Outbildad, men fast besluten om att allting är möjligt, hittar hon snabbt en rumskompis, Titus Andromedon, ett jobb hos en bortskämd New York-mamma, Jacqueline Voorhees och en början på ett nytt liv.

I huvudrollerna ses bland annat Ellie Kemper, Titus Burgess och Jane Krakowski. 

Säsong 1 hade 12 avsnitt. 

Mina tankar
När jag var sjuk för någon vecka sedan var det så otroligt tråkigt att bara ligga i soffan så jag tänkte att jag skulle leta rätt på någon serie att titta på. Valet föll på Unbreakable Kimmy Schmidt och det ångrar jag verkligen inte! Jag vill  passa på att varna för spoilers!

Jag blev först nyfiken på serien för ett tag sedan, när jag såg trailern till serien och tänkte att det var en serie som nog skulle kunna passa mig. För det första så älskar jag verkligen karaktärerna, de är originella minst sagt! Det är dessutom svårt att inte gilla Kimmy och hennes kamp för ett nytt liv. Serien innehåller även en del stereotyper, t.ex. den rika frun Jacqueline och det bortskämda styvbarnet samt den homosexuelle svarte mannen, men det gör inte så mycket för min del i alla fall. 

Mycket i serien är riktigt roligt och det är kul att se hur Kimmy reagerar på den nya värld som hon upptäcker och hur hon verkligen gör allt för att starta ett nytt liv. Som sagt så är Kimmy en härlig karaktär och hon har ett fint budskap, att man inte ska ge upp och fortsätta även fast det känns svårt. 

Jag tycker om det lilla vi får veta om deras liv i bunkern, det är oftast bara korta scener, men den scenerna lyckas både få  mig att skratta men samtidigt så fastnar det lite i halsen för det är bara så hemskt att föreställa sig deras situation och hur de levde i nästan 15 år i den bunkern.

De sista avsnitten är de jag tycker bäst om, när Kimmy blir tvungen att resa till sin hemstad igen och vara med i rättegången mot den man som höll dem fångna. Jag tycker att rättegångsscenerna är riktigt obehagliga och att se hur deras kidnappare lyckas övertala många utav människorna där att han inte är skyldig till något brott.

Serien får också ett plus för de titlar som avsnitten har, t.ex. Kimmy goes outside eller Kimmy goes to the doctor.

Jag är riktigt nyfiken på den andra säsongen och det ska bli kul att se vilka nya utmaningar Kimmy ställs inför.


2 kommentarer:

  1. Håller med dig i allt du säger. Ser verkligen fram emot säsong 2! :)
    Haha kommer ihåg hennes reaktion när hon använder de rörelsestyrda handfaten på toaletten hahaha xD

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...