16 mars 2016

Unge kommissarie Morse säsong 3

Handling
Ride 
Endeavour har precis avtjänat två månader i fängelse och har tagit sin tillflykt i en stuga i skogen. När en ung flicka blir mördad på ett tivoli i närheten blir han via sitt nya umgänge med traktens societet indragen i utredningen som leds av hans gamla vapendragare Thursday.

Arcadia
En konstnär hittas död efter en våldsam lägenhetsbrand. I samma veva dör en ung hemmafru i vad som först verkar vara den maginfluensa som halva Oxfords poliskår legat däckad i.

Prey
Ingrid Hjort, en dansk au pair, försvinner. När Endeavour undersöker fallet dras han in i flera för honom nya sfärer: Oxfords vetenskapsakademi, stadens vidsträckta park, kvällskurser och vild landsbygd. Dessutom visar sig Ingrids försvinnande ha paralleller till ett gammalt olöst fall.

Coda
Endeavour blir kontaktad av sin gamla mentor från college som ber om en tjänst, egentligen mer lämpad för en privatdetektiv. Dessutom planerar en av Oxfords ökända kriminella familjer en bankkupp som kommer att få ödesdigra konsekvenser för många.

I huvudrollerna ses bland annat Shaun Evans och Roger Allam.

Säsong 3 hade 4 avsnitt.

Mina tankar 
Jag hade hunnit glömma en del från förra säsongen när jag började se den här nya säsongen, men det gjorde inte så mycket. Just den här säsongen tycker jag faktiskt är ännu bättre än de tidigare. Dels har man fått lära känna karaktärerna bättre och sen tycker jag också att de fall som Morse och Thursday är mer välgjorda och betydligt mer spännande. 

Jag gillar också den lite torra brittiska humorn som är närvarande i serien och musiken gör mycket för stämningen i serien.De tidstypiska miljöerna är också väldigt vackra. 

Morse är en intressant karaktär och jag tycker att vi får lära oss mer om honom i den här säsongen. Samtidigt  kan jag inte hjälpa att jag tycker lite synd om honom, han står på något vis lite utanför samhället och de andra karaktärerna trots att han kanske är en av de smartaste och viktigt för utredningarnas skull. 

I tredje säsongen introduceras också en ny kvinnlig polis, Shirley, och hon är verkligen en friskt fläkt. Och så är det såklart roligt att se en kvinna bland alla dessa manliga poliser. 

Jag har svårt att välja ut några favoritavsnitt, alla avsnitten var bra men jag blev särskilt förtjust i Arcadia och Coda. Arcadia utspelar sig till viss del på ett snabbköp och jag tyckte mycket om miljön där. 

Säsongsavslutningen Coda var oerhört spännande och trots att jag kanske anade vad som skulle hända så tog det ändå en vändning som inte jag hade räknat med och jag är svag för när karaktärerna måste handla under press. 

Unge kommissarie Morse säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...