29 juli 2017

Anna och den franska kyssen

Titel: Anna och den franska kyssen
Originalets titel: Anna and the French Kiss (2010)
Författare: Stephanie Perkins
Översättare: Helena Stedham
Serie: Anna and the French Kiss #1
Antal sidor: 298
Utgivningsår: 2015
Förlag: Modernista
Utläst: 2/7

Handling
Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat åtgälda hennes känslor.

Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka iväg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.

Tyvärr är han upptagen - och det kanske Anna också är.. Kommer ett år av romantiska nästan-stunder avslutas med den franska kyss hon har väntat på?


Mina tankar
Perkins serie har jag varit nyfiken på länge, ända sedan de först kom ut på engelska. Hade funderat på att läsa dem på engelska, men nu blev den läst på svenska istället. Lite kul är det också att detta är den andra boken på raken med star wars-referenser.

Anna och den franska kyssen är precis vad en utlovar - lättläst romantisk och väldigt underhållande bok. Jag fastnade direkt för miljön och även för karaktärerna, fast jag kunde bli otroligt irriterad på dem också. Stämningen känns också väldigt gemytlig och jag gillar vänskapen som Anna har med sina närmaste vänner. Ibland tyckte jag det blev lite för mycket drama och att allt hade varit mycket enklare om de faktiskt pratade i klartext med varandra.

Uppskattade också humorn väldigt mycket, men ibland tyckte jag boken blev nästan lite för söt. Tyckte också det var intressant att läsa om hur Anna utvecklades och började upptäcka Paris.

Anna och den franska kyssen är en härlig ungdomsbok om den första kärleken och jag ser fram emot att läsa de andra delarna i serien, som verkar minst lika mysiga.

3 bra saker med boken: romantisk, rolig och hjärtevärmande

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Stephanie Perkins ingår i min Boktolva.

Andra som bloggat om boken är t.ex. Boktycke, Världarna jag lever i och Lottens bokblogg.

2 kommentarer:

  1. Åh, jag har ju fortfarande inte läst den tredje boken i den här serien! Det måste jag ta tag i snart känner jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är rätt sugen på att läsa vidare i serien snart:)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...