13 juli 2017

Tv-serie: Seinfeld säsong 3

Handling
Jerry Seinfeld is a very successful stand-up comedian, mainly because the people around him offer an endless supply of great material. His best friend is George, a bald, whiny loser who craves the kind of success Jerry has, but is never willing to do what it takes to get it. Jerry's neighbor Kramer often barges into his apartment and imposes onto his life. In the second episode Jerry's former girlfriend Elaine comes back into his life, and the four of them are able to form a friendship together. The episodes were rarely very plot-heavy, focusing more on mundane conversations and situations that could be found during everyday life in New York.

Den fjärde säsongen hade 22 avsnitt och i huvudrollerna ses Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards och Julia Louis-Dreyfus.

Jag såg klart säsongen 20 juni.

Mina tankar
Redan i den tredje säsongen känns Jerry, Elaine, Kramer och George som gamla bekanta, vilket är ett gott betyg. Man har lärt känna karaktärerna väl och man uppskattar alla deras egenheter. I den här säsongen börjas det också mer med en del återkommade skämt och kommentarer. I vissa repliker anspelas det på saker som hänt i tidigare säsonger och det gäller att hänga med, det gör att man uppskattar humorn mycket mer.

Som jag nämnt tidigare så känns Seinfeld som en riktig klassisk och tidlös serie trots  att den börjar vara en bit över tjugo år gammal. Det finns gott om humor son funkar även idag.

Det är svårt att ha favoriter i en sån här serie, det skiftar hela tiden och beror på vad avsnittet handlar om, men jag är svag för Kramers fysiska komik. Det blir hysteriskt roligt ibland och det går inte att stoppa skratten som väller fram. Det är svårt att välja favoritavsnitt från den här säsongen, de allra flesta är riktigt  bra och uppfyller sitt syfte att underhålla, men jag är svag för så kallade "bottle episodes" där det bara är huvudkaraktärerna som interagerar med varandra. En av favoriterna där är "The Parking Garage" där de är fast i ett parkeringshus på grund av att de glömt var de parkerat.

Jag är riktigt imponerad över manuset, visst att det ibland blir för mycket för att man ska hänga med, men jag gillar de tvära kasten i dialogerna. I Seinfeld så finns det gott om olika sorters komedi, det är stand-up, fysisk komik blandat om vartannat.

Seinfeld säsong 1
Seinfeld säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...