12 juli 2017

Förföljd av det förflutna

Titel: Förföljd av det förflutna
Originalets titel: The Search (2010)
Författare: Nora Roberts
Översättare: Ylva Stålmarck
Serie: -
Antal sidor: 461
Utgivningsår: 2011
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utläst: 24/6

Handling
En fruktad seriemördare är hårt bevakad i fängelset. Trots det börjar fler kvinnomord ske med exakt samma tillvägagångssätt. Det väcker fruktansvärda minnen hos Fiona Bristow. Hon var själv fånge hos den tidigare seriemördaren men hon lyckades fly. Idag lever Fiona på en mindre ö strax utanför Seattle. Hon ingår i en räddningsgrupp med andra hundförare. Förutom att vara volontär så driver hon en egen verksamhet för att utbilda privata hundägare och professionella hundförare. En dag får hon ett kuvert med röd sjal i brevlådan. En likadan symbol som den förre mördaren lämnade kvar på sina kvinnliga offer. Fruktansvärt rädd men också oerhört motiverad beslutar sig Fiona för att samarbeta med polisen.

Mina tankar
Jag brukar tycka om att läsa Nora Roberts ibland, det är ett säkert kort för mig och man vet oftast vad man får. Ibland är det också precis vad man behöver och Förföljd av det förflutna är bra underhållning för stunden.

Det tog ett tag för mig att ta mig in i boken ordentligt, det var en lång startsträcka, men sedan gick läsningen med en väldig fart. Jag är imponerad över hur pass välgjorda karaktärerna och böckerna är med tanke på Roberts ger ut böcker på löpande band. Detta hör som sagt till en av hennes thrillers och den är bitvis riktigt spännande och sättet som hon skildrar Fionas känslor känns mycket trovärdiga.

Bokens stora stjärnor och  behållning är hundarna, som tagna ur en Lucy Dillon-bok. Det var en rolig och intressant överraskning och bidrog med lite humor också. Dessutom fick man lära sig lite om hundar och deras beteende. Var också intressant att läsa om hur hundarna arbetade med att söka personer. Även miljön är intressant och jag var tvungen att kolla upp Orcas Island för att få en större känsla för miljön.

En liten del av mig skulle vilja ha en fortsättning på Förföljd av det förflutna och få läsa mer om livet på ön och jag skulle gärna också lära känna Fionas väninnor närmre.

3 bra saker med boken: hundarna, karaktärerna och spänningen

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Blå dahlia
Den lyckligaste dagen
Doft av rosor
En förtrollad ö
Månskensstranden
Nyårskyssen
Pojkvännen
Som en drömbild
Värdshuset
Ögonblick att minnas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...