11 juli 2017

Nyfiken på: Anne på Grönkulla

Handling
Everyone's favorite redhead, the spunky Anne Shirley, begins her adventures at Green Gables, a farm outside Avonlea, Prince Edward Island. When the freckled girl realizes that the elderly Cuthberts wanted to adopt a boy instead, she begins to try to win them and, consequently, the reader, over.

Mina tankar
Jag har bara läst den första boken i serien och det var för rätt många år sedan. Kan hända att jag till och med har läst den två gånger. Detta var en serie som min mamma tyckte om och ville att  jag skulle läsa, men jag tog mig aldrig längre till de 1-2 första böckerna.

Vet också att jag såg några gamla filmer om Anne på något lov för länge sedan, det var krig och hon reste till fronten för att leta upp sin man och allt möjligt. Nu har dessutom Netflix gjort en ny tv-serie som är baserad på denna bok, vilket givetvis har fått upp mitt intresse för böckerna igen.

Skulle väldigt gärna vilja läsa dessa böcker, då de anses vara klassiker. Problemet är ju bara att jag är så dålig på att avsluta serier! Får kanske ta och göra något liknande som jag gjort med Harry Potter och Twilight så kanske de faktiskt blir lästa.

2 kommentarer:

  1. Den här serien är jag också nyfiken på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Det gäller bara att komma sig för och faktiskt läsa den :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...