21 april 2016

Fjärilarnas stad

Titel: Fjärilarnas stad
Originalets titel:-
Författare: Ingrid Remvall
Översättare:-
Serie:-
Antal sidor: 237
Utgivningsår: 2016
Förlag: Affront förlag
Utläst: 9/4

Detta var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack! 

Första meningen: "Skrikande röster fyllde rummet och starka armar högg tag i henne."

Handling
Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix. 
Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället. 
Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?


Mina tankar
För någon vecka sedan fick jag ett mail från förlaget som undrade om jag var intresserad av att läsa boken. Det första som lockade mig var omslaget. Det är så otroligt vackert och jag älskar den blå tonen. Efter att ha läst lite om handlingen och känt att det lockade mig tackade jag ja till erbjudandet om att läsa boken. Det är något som jag verkligen inte ångrar!

Jag tycker verkligen om den värld som Ingrid Remvall har skapat, den är intressant och fängslande. En värld där det skapas konstgjorda människor och där folket är tydligt rangordnade och hålls isär livet ut. Det är myrorna som jobbar i städerna och lever i utmarken medan fjärilarna lever lyxliv och roar sig inne i städerna. Utseende är också otroligt viktigt och boken är fylld av människor som är vackra på ytan.

Jag gillar karaktärerna, speciellt Vega. Hon känns levande och hon är inte rädd för att stå upp för vad hon tycker och tänker. Hon är originell och står ut från mängden. Hennes vänskap med Maxine är fint skildrad och gör att jag uppskattar boken ännu mer.

Boken tar också upp en del ämnen som vi själva kan relatera till, bland annat strävande efter att vara perfekt, vilken betydelse vårt utseende har i dagens samhälle och hur en del människor vill skilja olika folkgrupper åt. Det enda jag kan säga är att det behövs fler böcker som tar upp detta ämne!

Fjärilarnas stad är en spännande och det är omöjligt att sluta läsa den när man väl börjat. Tempot är snabbt och den innehåller flera oväntade twister som verkligen förvånade mig. Utöver detta så är den också riktigt underhållande och jag älskar all den humor som finns i boken och fick mig att skratta.

Fjärilarnas stad är en mycket spännande och tänkvärd  svensk sciene fiction-roman för unga vuxna och jag blir nyfiken på att läsa mer av Remvall.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.


6 kommentarer:

 1. Låter som en bok i min stil verkligen.

  SvaraRadera
 2. Det är många som skriver om denna nu. Kanske borde kolla upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattade den väldigt mycket, speciellt den värld som Remvall skapat :)

   Radera
 3. Den här blir jag nyfiken på. Jag gillar ju när det finns ett litet budskap bakom! Och inte minst för att den ser så fin ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var faktiskt riktigt bra och tänkvärd! Och omslaget är ju såklart väldigt fint :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...