28 april 2016

Utmaning: Veckans ord på B

Bild lånad av Enligt O. 
Enligt O har skapat en ny typ av alfabetsutmaningen som heter Veckans ord. Utmaningen verkar riktigt rolig, men rätt så klurig också, men den här veckan har jag i alla fall knåpat ihop ett svar.

Såhär går utmaningen till (text hämtad från Enligt O):
Fem ord som du ska associera med böcker. Du kan använda fem ord till ett verk eller presentera upp till fem stycken dvs ett för varje ord. Eller varför inte presentera ett gäng författare som du förknippar med orden. Att blanda går självklart alldeles utmärkt. Inga krav på att namn eller verk börjar på någon speciell bokstav och inte heller något krav på att det är kvinnor som skrivit böckerna eller är huvudpersoner i dem. Så fri som en styrd utmaning kan bli alltså, förutom att jag tänker mig ett fokus på böcker och inte på kultur i allmänhet.

Begåvad
En mycket begåvad detektiv är i alla fall Agatha Christies detektiv Hercule Poirot som löser de mest omöjliga fall. 

Beundra
En författare som jag beundrar väldigt mycket är Gillian Flynn. Jag älskar hennes böcker, trots att det på papperet kanske inte är böcker som jag egentligen skulle tycka om. Hon har verkligen fångat mig och jag älskar mörkret och de komplexa karaktärerna i hennes böcker. Hon lyckas på något vis att få mig att sympatisera med väldigt osympatiska karaktärer. 

Bov
Många deckare och thrillers innehåller bovar. Den första jag tänkta på var Saracenen från Terry Hayes Jag är pilgrimen. Saracenen är en riktig skurk som vill förstöra hela västvärlden och då är man väl ändå en bov.

Bröllop
Bröllopskvartetten av Nora Roberts. Serien består av böckerna Som en drömbild, Doft av rosor, Ögonblick att minnas och Den lyckligaste dagen. Böckerna handlar om de fyra väninnorna Mac, Emma, Parker och Laurel som driver en bröllopsagentur och hur de allihopa hittar kärleken. Väldigt förutsägbara, romantiska, mysiga och härliga feelgood-böcker som lämnade mig med ett stort leende på läpparna. 

Bur
Min första tanke går till Nathan i Half Bad-trilogin av Sally Green som i början hålls fångad i bland annat en bur av en fångvaktare på grund av att han är son till en ond svart magiker och en vit häxa. 


10 kommentarer:

 1. Det var variation i dina svar. Jag blev lite sugen att läsa Sally Green. Kanske dags att göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omväxling förnöjer :) Sally Green böcker tycke jag bara blev bättre och bättre :)

   Radera
 2. Gillian Flynn är en favorit!

  SvaraRadera
 3. Jag håller på med Jag är pilgrimen. Hercule Poirot var ett riktigt bra val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli intressant att höra vad du tycker om den sen! Poirot var den förste jag tänkte på när ordet begåvad dök upp :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...