7 april 2016

Spänningsutmaningens bok i april

Från början sa jag att jag hade tänkt läsa Nu ser du mig av S.J. Bolton till spänningsutmaningen, men eftersom det verkar som att det tyvärr kommer dröja innan jag har fått tag i den boken så väljer jag en annan bok som jag redan har hemma.

Jag har nämnt tidigare att jag tycker mycket om att läsa Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway. Jag har ännu inte läst ikapp serien, men hennes böcker vill jag spara lite på för att jag tycker de är så bra. Den bok som står näst på tur är En orolig grav.

Handling
En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Artur och eftersom Ruth är specialist på gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.

Allt medan Ruth kartlägger upptäckten börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja känns som att det inte kan bli fel med Ruth!

   Radera
 2. Jag har inte kommit ikapp med denna serien heller men snart kanske!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är en serie som jag tycker mycket om så jag vill helst spara på de lite grann för att inte hamna utan bok i den serien att läsa :)

   Radera
 3. Är jättesugen på att börja på denna serie.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...