25 augusti 2016

Morden i Midsomer säsong 18

Handling
Habeas Corpus
Efter att den rike landägaren Gregory Lancaster dragit sitt sista andetag på sin dödsbädd, försvinner den döda kroppen spårlöst. Kommissarie Barnaby, assistent Nelson och rättsläkare Kam Karimore dras in i en härva av lögner, hemligheter och likstölder i byn Little Malton.

The Incident at Cooper Hill
Märkliga ljusfenomen siktas i skyn ovanför Cooper Hill, en känd samlingsplats för UFO-entusiaster. När en skogsvårdare från trakten dör en märklig död, tror de övertygade att utomjordingar bär ansvaret. Barnaby och Nelson utreder och blottlägger sedan länge begravna hemligheter i sin jakt på sanningen.

Breaking the chain
En internationell cykeltävling äger rum i den lilla byn Burwood Mantle. När tävlingens ledare blir mördad dras Barnaby och hans team in i en hänsynslös värld av utpressning, mutor och blodsutgjutelse.

A dying art
Invigningen av en skulpturpark i Angel's Park blir allt annat än fridfull när eldsjälen bakom projektet mördas

Saint and sinners
Upptäckten av en helgonrelik vid en arkeologisk utgrävning väcker uppståndelse i byn Midsomer Cicely. När chefen för utgrävningen mördas, förstår Barnaby och Nelson snart att det är mer än skelett som legat begravt. 

Harvest of souls
Den årliga skördefesten kommer till Whitcombe Mallet och så även de våghalsiga ryttarna i Wall of Death. När ägaren till en ridskola blir ihjältrampad av sin egen häst, måste Barnaby och Nelson utreda en snårig fejd från det förflutna.

Säsong 18 hade 6 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Neil Dudgeon och Gwilym Lee.

Mina tankar
Att se Morden i Midsomer hör som sommaren till för mig. Att få se Barnaby och Nelson jaga mördare i engelsk landsbygd är sommar för mig.

Det är kanske ingen serie med otrolig spänning, men man får följa med under utredningens gång och dessutom lära känna karaktärerna som är inblandade gör väldigt mycket, åtminstone för min del.

Mina favoritscener är faktiskt när hunden Sykes är inblandad. Och det bidrar verkligen till den humor som finns med. Sen är scenerna mellan Nelson och rättsläkaren Kam också rätt så roliga och bidrar till att skapa en liten lättsammare ton.

Alla avsnitten är välgjorda och håller samma kvalitet, och det är svårt att välja ut något favoritavsnitt. Habeas Corpus eller Saint and sinners. 

Morden i Midsomer säsong 17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...